Post korona reissuhaaveet

Minusta reissun odottaminen on melkein yhtä jännittävää kuin reissaaminen itsessään. Se ihana tunne vatsanpohjassa kun laskee päiviä lähtöön ja voi jo melkein kuvitella itsensä matkalle. Rakastan lukea kohteesta, selailla kuvia ja suunnitella tulevaa reissua.

Tällä hetkellä tulevia reissuja ei luonnollisesti ole tiedossa, mutta haaveita sen sijaan sitäkin enemmän. Minua on tässä tilanteessa auttanut uppoutuminen haaveilun maailmaan. Olen antanut itselleni luvan unelmoida ja suunnitella tulevia matkoja. Mitään konkreettista ei tietenkään voi oikein tällä hetkellä suunnitella, mutta unelmoida aina voi

Minulla on muutamia kohteita, jotka ovat olleet bucketlistallani niin kauan kun olen matkustellut. Lisäksi muutama kohde, joiden kohdalla koronavirus laittoi suunnitelmat uusiksi ja jotka jäävät odottamaan koronan jälkeistä aikaa. Tässä siis kohteita, jonne haaveilen matkustavani tulevaisuudessa:

(Postauksen kuvat ovat Seattlesta ja Kanadasta, joihin molempiin myös haluan jonain päivänä palata)

Pariisi

Pariisiin olen jo pitkän aikaa halunnut palata ja meillä olikin suunnitelmissa mahdollisesti tulevana kesänä toteuttaa tämä haave. Olen Pariisissa kerran käynyt muutama vuosi sitten, mutta tämän kaupungin haluaisin ehdottomasti kokea uudelleen.

Jos suunnittelisin nyt matkaa Pariisiin, yhdistäisin sen pieneen Euroopan roadtrippiin. Näin voisi samalla nähdä ja kokea myös Ranskan upeaa maaseutua. Lämpimät kesäillat jossain keskellä viinitarhaa hyvästä ruoasta nauttien kuulostaa minusta enemmän kuin hyvältä. Tai piknik Eiffel tornin juurella auringon lämmittäessä ihoa. Haaveilen kahvitauosta pienen Pariisilaisen kahvilan terassilla. Kuin aito pariisitar, siemailisin cappuccinoani ja seuraisin ohi kulkevia ihmisiä. 

Seattle, USA

Bansko

Bansko on pieni ja tunnelmallinen hiihtokeskuskylä lounais-Bulgariassa. Bansko on pienempi ja vähemmän tunnettu kuin Alppien kilpailijansa, mutta on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto. Yksi syy, miksi tämä sympaattinen hiihtokeskus on meidän bucketlistalla, on, että se on huomattavasti edullisempi kuin monet muut eurooppalaiset hiihtokeskukset. 

Hiihtokausi Banskossa kestää noin joulukuun puolestavälistä toukokuun loppuun, joten se sopii hyvin vielä loppukeväänkin laskettelukohteeksi. Bansko on kovaa vauhtia matkalla haastamaan Alppien suosituimmat kohteet ja siksi se kannattaakin kokea juuri nyt, kun hintataso on vielä edullinen. Itse suuntaisin Banskoon nauttimaan rinteistä ja upeista maisemista, mutta myös kokemaan yhteisöllistä after ski tunnelmaa, mitä pieni kylä tarjoaa. Vietettyäni päivän rinteessä, käpertyisin takan eteen kuuma kaakao käsissäni ja katselisin hiljaa leijailevia lumihiutaleita.

Seattle, USA

Sri Lanka

Niin lähellä, mutta niin kaukana… Sri Lankaan meillä oli jo liput varattuna ja suunnitelmat tehtyinä. Koronalla oli kuitenkin muita suunnitelmia varallemme ja näin Sri Lanka jää vielä odottamaan hetkeään. 

Sri Lanka on kuuluisa muun muassa safareistaan. Norsuja, leopardeja, vesipuhveleita, riikinkukkoja, peuroja, apinoita… Jos reissumme Sri Lankaan olisi toteutunut, olisimme luultavasti varanneet parin päivän safarin. Istuisimme iltaa nuotion äärellä, kunnes käpertyisimme telttaamme unille. Safarin jälkeen suuntaisimme rannikolle metsästämään aaltoja. Mikään surffari en todellakaan ole (vielä ainakaan), mutta mistäs sen tietää, ehkä innostuisin.

Lake Moraine - Kanada

Japani

Japani on ollut haaveissani niin kauan kuin muistan. Jotenkin Japani on kuitenkin aina ollut sellainen utopistinen kohde mistä olen haaveillut, mutta mikä ei jostain syystä oikeasti olisi tavoitettavissa. Tännekin meillä oli jo matka suunnitteilla, mutta myös Japani joutuu odottamaan parempaa aikaa. 

Japaniin matkustaisin loppukeväästä kirsikkapuiden kukkiessa. Nauttisin luonnosta ja rauhallisuudesta sekä ihmettelisin Japanin modernisuutta ja teknologiaa. Olen myös kuullut, että Japanissa on aivan uskomattomia laskettelukohteita; koskematonta lunta ja uskomattoman upeita maisemia, joten ehkä suuntaisinkin vuorille. Tai ehkä kävisin tallustelemassa Mount Fujilla. Ehkä opettelisin teen saloja teeseremoniassa. Ehkä uppoutuisin anime kulttuuriin. Ehdottomasti söisin sushia enemmän kuin laki sallii.. 

Banff, Alberta

New York

Pohjois-Amerikassa on paljon kohteita joissa haluan käydä, mutta päällimmäisenä on tällä hetkellä New York. Rakastan luonnossa liikkumista ja sen rauhallisuutta, mutta pieni osa sisälläni elää kaupungin hälinälle ja kaaokselle. Rakastan suurkaupunkien aikaisia aamuja; sitä kun kaupunki herää, lehtikioskit avaavat luukkunsa ja ihmiset kiiruhtavat aloittelemaan päiviään. Rakastan kuinka järjestelmällisiä ja toimivia, mutta kuitenkin samaan aikaan kaaottisia suurkaupungit ovat. 

Jotenkin kaupunkikohteet vetävät minua puoleensa erityisesti loppusyksyn ja talven aikoihin. Rakastan joulunaikaa suurkaupungeissa. Kuvittelisin New Yorkin kuitenkin olevan ihana myös lämpimänä kesäpäivänä tai hieman koleassa mutta aurinkoisessa kevätsäässä. Täytyypä siis vielä vähän pohdiskella, että koska tämän reissun toteuttaisi…

Jasper, Alberta

Intia

Intia oli viimeinen maa, jossa reissasimme ennen nykyistä tilannetta (jos siis Thaimaata, missä nyt olemme, ei lasketa). Vaikka kerkesimme oleilemaan Intiassa melkein pari viikkoa, jäi se kuitenkin auttamatta kesken. Intia on maa, jolle minulla kesti hetki lämmetä. Ensimmäiset päivät Delhissä olivat pienoinen shokki ja mietinkin useaan otteeseen, että mihin ihmeeseen sitä on tultu. Vasta Delhistä matkaa jatkettuamme, ymmärsin kuitenkin Intian taian. Jokainen kaupunki oli täysin erilainen ja uniikki ja ihmiset uskomattoman mukavia ja auttavaisia.

Intia on maa, joka ihmetytti ja hämmästytti, sekä jätti minut sanattomaksi. Yhdistelmä rumaa ja kaunista sekä kaaosta ja rauhallisuutta. Meidän noin kuukauden mittainen reittimme olisi kulkenut 10 eri kaupungin kautta pohjois-Intiassa. Toivottavasti pääsemme toteuttamaan tämän reitin kokonaisuudessaan lähitulevaisuudessa. 

Seattle, USA

Pinterest on kuluneiden viikkojen aikana toiminut pääsääntöisenä matkainspiraationi lähteenä ja olenkin viettänyt täällä aivan liikaa aikaa. Ongelma Pinterestin kanssa on, että se tarjoaa ihan loputtomasti inspiraatiota ja ideoita… Bucketlistani venyy ja paukkuu, mutta toisaalta se olkoon tällä hetkellä sallittua. Taidankin siis tästä suunnata miellematkalle internetin avustuksella johonkin päin maailmaa. Ehkäpä kaupungin hälinään Tokioon, tai ehkäpä valkoiselle hiekkarannalle Malediiveille…

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Lue myös

Moikka, oon Enni!

Levoton sielu, jota uudet seikkilut ja kokemukset vetävät maailmalle yhä uudestaan. Mulle matkustaminen on perhosia mahanpohjassa, uusia makuja, kokemuksia sekä tarinoita joita jakaa. Parasta matkustamisessa ovat hetket, jotka saavat ajan pysähtymään, ja ihmiset, joiden kanssa aika kuluu aivan liian nopeasti.

Viimeisimmät