Parhaat vinkit Koh Lantalle

Koh Lanta on yksi suosikkisaaristani Thaimaassa ja sinne palatessa tuntuu aina kuin kotiinsa palaisi. Lantalla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni ja haluankin jakaa muutamia vinkkejä, joilla saat tästä ihanasta saaresta kaiken irti.

Koh Lanta tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on suosittu pakettimatkustajien kohde ja todennäköisesti törmäät matkasi aikana enemmän kuin yhteen ruotsalaiseen. Lanta on kuitenkin myös niin paljon muuta kuin pelkkä pakettimatkakohde ja pystytkin suunnittelemaan matkasi juuri sellaiseksi kuin haluat. 

Lanta sijaitsee noin parin tunnin ajomatkan päässä Krabin kaupungista ja Ao Nangista ja helpoiten sinne pääsee lentämällä Krabin lentokentälle ja ottamalla minibussin saarelle.

Miksi Koh Lanta?

Koh Lanta tuntuu jakavan matkailijoiden mielipiteitä ja osa siellä käyneistä ei ole löytänyt saaren hienoutta. Lanta onkin saari, missä voit uppoutua autuaaseen tekemättömyyteen ja vain nauttia olostasi polttavan auringon alla. Voit myös ajella saarta ympäri, nauttia upeista snorklauskohteista ja kierrellä läheisiä saaria. Nähtävää ja koettavaa riittää. Koh Lanta on useihin muihin Thaimaan kohteisiin verrattuna hieman erilainen eikä kaikki pyöri täysin turismin ympärillä. Turisteja toki on, mutta tunnelma on monin paikoin perinteisen thaimaalainen. 

Pitkän saaren koko länsipuoli on loputonta rantaviivaa ja löydät varmasti rauhallisen rannan jossa nauttia päivästä. Lantalta puuttuvat Thaimaalle usein tyypilliset yli-innokkaat kaupustelijat ja tunnelma onkin rauhallisempi verrattuna esimerkiksi lähellä sijaitsevaan Ao Nangiin, joka sekin on suosittu lomakohde. 

Lantalta löydät paljon rentoja rantabaareja, mutta se ei missään nimessä ole mikään biletyssaari. Jos kaipaat enemmän menoa ja meininkiä, kannattaa ehkä suunnata läheiselle Koh Phi Phin saarelle.

Tekemistä Koh Lantalla

Sukellus

Lantalla toimii paljon sukelluskouluja, jotka tarjoavat sukelluskursseja ja sukellusretkiä. Venematkan päästä löytyy useita upeita sukelluskohteita. Me olimme supertyytyväisiä sukellukseen Lantalla Palm Beach Diversin kanssa ja näimme toisella sukelluksellamme jopa mustaevähaita! 

Skootteriretki

Jos skootterilla ajaminen tuntuu luontevalta, kannattaa vuokrata menopeli vaikka päiväksi ja lähteä kiertämään saarta. Saaren länsipuolella, etelään mentäessä rannat muuttuvat yhä kauniimmiksi ja hiljaisemmiksi. Ihan saaren eteläkärjessä on Mu Koh Lanta National Park, joka on myös käymisen arvoinen. Lantalla tiet eivät ole aina ihan priima kunnossa, joten kannattaa siis skootterilla ajaessa olla extra varovainen ja aina käyttää kypärää! Okei, tämä riittäkööt paasauksesta tällä kertaa…

Jos saaren länsipuoli on jo sahattu kokonaan läpi, kannattaa suunnata toiselle puolelle saarta sympaattiseen Lanta Old towniin. Tunnelmallisessa Old townissa on kiva kierrellä ja vaikka nauttia lounasta rantaravintoloissa veden päällä. Ja vinkki; jos olet jäätelön ystävä niin kuin minä, kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa Shanti Old Townin päivittäin vaihtuva kotitekoinen jäätelömenu! 

Saarihyppely

Lantan rannat on upeita, mutta snorklauspaikat rannan läheisyydessä ovat harvassa. Snorklausta varten kannattaa siis bookata veneretki. Erilaisia retkiä järjestetään paljon ja niihin pääsee helpoiten ilmoittautumaan oman hotellin kautta. Yksi omista lemppareistani oli Four Island tour eli neljän saaren kierros. 

Yleiset retket ovat melko suosittuja ja niillä pääset tutustumaan muihin matkustajiin. Toki joudut myös jakamaan snorklauskohteet muiden kanssa ja vaikutusmahdollisuudet retken kulkuun ovat melko pienet. Retki on helppo järjestää myös itse; kerää kasaan hyvä porukka ja bookatkaa yksityisvene ja kuljettaja päiväksi. Tällöin voitte myös sopia kuljettajan kanssa päivän aikataulusta ja mahdollisesti näin välttyä pahimmilta turistirysiltä.

Animal Welfare center

Koh Lantalla toimii Lanta Animal Welfare eläinklinikka, joka pelastaa ja hoitaa kulkukoiria ja -kissoja. Päivittäisillä ilmaisilla esittelykierroksilla klinikan työntekijät tutustuttavat sinut klinikan toimintaan. Paikka toimii vapaaehtoisten tuella ja toiminnalla ja jokainen voi osallistua. Voit nautiskella kahvin Cat Cafessa kissoja silitellen tai voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi koiran kävelyttäjäksi ja nauttia luonnosta karvakavereiden kanssa.

Kokkauskurssi

Eikö olisi ihanaa, jos vielä reissun jälkeenkin saisi kotona nauttia herkullista thairuokaa? Kokkauskurssi on loistava tapa oppia lisää thairuoasta ja eri ainesosista sekä mauista. Plussana tietenkin se, että opit myös itse valmistamaan thai annoksia!

Me osallistuimme Time for lime kokkauskurssille ja pakko sanoa, että se oli yksi parhaita kokemuksiani Thaimaassa. Rakastan thairuokaa ja oli todella mielenkiintoista oppia eri raaka-aineista ja saada reseptejä mukaan kotiin viemiseksi. Vinkkinä muuten, että Time for limesta saa myös saaren parhaat cocktailit!

Koh Lantan parhaat rannat

Secret beach

Secret beach on ehdoton lempparini auringonlaskuja varten. Nappaa mukaan kylmä juoma ja istahda palmujen alle nauttimaan auringonlaskusta. Pakko muuten myös sanoa, että Koh Lantalla on ehkä parhaat auringonlaskut missään.

Klong Dao Beach

Klong Dao sijaitsee lähellä Saladanin satamakylää ja on Koh Lantan paras ranta lapsiperheille. Rannalta löytyy paljon ravintoloita ja palveluita. Voit esimerkiksi nauttia “rentouttavan” thaihieronnan rannalla aaltojen ääntä kuunnellessa. Ranta itsessään ei syvene niin nopeasti kuin muut Lantan rannat ja sopii siksi erityisen hyvin myös lapsille.

Long beach (Phra ae beach)

Long beach on melkein neljä kilometriä valkoista hiekkaa ja auringonpalvojia. Long beachilla on paljon hotelleja ja hostelleja ja näin myös enemmän eloa ja menoa. Kivoja rantaravintoloita istuskeluun ja rantabaareja auringonlasku drinksuille

Nui Bay

Nui Bay on ihana pieni ranta saaren eteläosassa. Parkkeeraa skootterisi tien viereen ja anna pienen polun johdattaa sinut alas rannalle. Tämä on yksi suosikkirannoistani ja yksi suuri syy siihen on, että tällä rannalla saa luultavasti olla melko rauhassa. Ranta on hieman hankalammin tavoitettavissa, mutta todellakin vaivan arvoinen! Korkeat jyrkänteet kohoavat molemmin puolin rantaa ja sulkevat sinut rauhaisaan poukamaan. 

Ravintolasuositukset Koh Lantalle

Koh Lantalla on paljon superhyviä ravintoloita ja voisin kirjoittaa niistä ihan oman postauksen, mutta tässä kuitenkin muutamat omat suosikkini;

The Garden – Super hyvää thairuokaa ja ystävällinen henkilökunta. Gardenin curryt, erityisesti Massaman ja Penang, ovat suosikkejani ja kokeilemisen arvoisia.

Yang – Yang on ehdottomasti käymisen arvoinen ravintola. Hieman hintavampi, mutta ahh niin hyvä! Yangissa voit valita pääruoan ja lisukkeen tai koostaa aterian useista pienistä annoksista. Tykkään erityisesti juuri siitä, että kokonaisuudesta saa juuri sellaisen kuin haluaa. 

Pinto – Pinto on meidän go-to ravintolamme kun olemme Old townissa. Loistavaa paikallista ruokaa upealla maisemalla. Psst, kokeile soft shell rapua keltaisessa curryssa, super hyvää!

Shanti Shanti – Parhaat. Croissantit. Ikinä. Muista kuitenkin olla ajoissa paikalla aamulla, sillä croissantit myydään päivittäin aika nopeasti loppuun. Ps. Shanti Shantin omistajan veli pitää Shanti Old Town ravintolaa, josta saa sitä parasta jäätelöä, nam!

Baja Taco – Google mapsista äkkiseltään katsottuna tämä ravintola voi vaikuttaa hieman hankalalta saavuttaa ja joo ihan totta, se on hieman kaukana. Jos kuitenkin liikut siellä suunnilla, niin käy ehdottomasti testaamassa! Rohkenisinko jopa sanoa, että täällä olen syönyt elämäni parhaat tacot…

Sole mare – Aina silloin tällöin (eli luvattoman usein) iskee pizzahimo. Solemaren pizzat pelastaa silloin kun kaipaat jotain muuta kuin thairuokaa. Sole maren tryffelipasta on myös taivaallisen hyvää.

O.A. Restaurant – Super hyvä ja edullinen thaipaikka. Annokset on kaikkea 70 ja 150 bahtin väliltä eli parista eurosta ylöspäin. 

Mr Pad Thai – Okei tämä ei varsinaisesti ole ravintola… Mr Pad Thai on kärry josta saa ainoastaan pad thaita. Pad thai ei ole suosikki thai-annokseni, mutta Mr Pad Thain tekemänä voisin syödä sitä joka päivä. Maksat reilusta annoksesta vaan 80 bahtia eli noin pari euroa. Halpaa ja hyvää! 

Fat Turtle – Tänne menemme silloin kun meidän tekee mieli oikein kunnon perinteistä hampurilaista. Olen myös aika perso makealle ja Fat Turtlen double chocolate brownie saa joka kerta sisäisen sokerihirmuni hymyilemään. Illalliselle kannattaa suunnata auringonlaskun aikaan sillä Fat Turtlesta näkymä rannalle on upea.

Missä majoittua?

Koh Lantalta löytyy majoitus jokaiselle budjetille; hulppeita resortteja, edullisia rantabungaloweja ja kaikkea siltä väliltä.

Suosituimmat rannat ovat Long Beach ja Klong Dao Beach ja näillä rannoilla onkin paljon eri hotelleja ja muita palveluita. Hotelli näillä rannoilla onkin varmasti hyvä valinta. Jos kaipaat kuitenkin enemmän omaa rauhaa, valitse hotelli etelämmästä; rannat ovat kauniimpia ja rauhallisempia.

Lantalta löytyy useampi hyvä hostelli. Hostellisängyn voi saada alkaen noin 5-10 euron hintaan yöltä. Useimmat hostellit ovat Long Beachin varrella ja kävelyetäisyyden päässä on paljon ravintoloita ja baareja.

Me olemme yleensä vietettäneet aina yhdellä kertaa Lantalla vähän pidemmän ajan ja näin päätyneet vuokraamaan asunnon hotellin sijaan. Lantalla on paljon kivoja asuntoja vuokralle lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa ja vuokraamalla säästät rahaa. Airbnb on myös hyvä vaihtoehto! Jos vuokraaminen kiinnostaa, kannattaa tsekata Facebookista Koh Lantaan liittyvät ryhmät – niiden kautta löytää helpoimmin vuokrattavia asuntoja.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Lue myös

Moikka, oon Enni!

Levoton sielu, jota uudet seikkilut ja kokemukset vetävät maailmalle yhä uudestaan. Mulle matkustaminen on perhosia mahanpohjassa, uusia makuja, kokemuksia sekä tarinoita joita jakaa. Parasta matkustamisessa ovat hetket, jotka saavat ajan pysähtymään, ja ihmiset, joiden kanssa aika kuluu aivan liian nopeasti.

Viimeisimmät